Hyvä puoluekokousväki! Maailman muuttamiseen ja siten vihreyden ytimeen kuuluu haaveilu ja unelmointi! Minä haaveilen arjesta, jossa minun ei tarvitse kaupungilla tai kaupan pihassa kulkiessani etsiä muoviroskista. Haaveilen myös yhteiskunnasta, jossa iso osa muovipakkausjätteestä ei mene sekajätteenä poltettavaksi, vaan hyödynnetään uudelleen, niin että materiaali kunnolla kiertää.

Me olemme tulleet valtavasti eteenpäin. On ehdottomasti parempi, että sekajätteemme merkittäviltä osin poltetaan energiaksi kuin että se päätyisi kaatopaikoille tai luontoon. Maailmamme tila ja ainakin minun moraalinen kompassini kuitenkin vaatii, että jos meillä on mahdollisuus hyödyntää muovia uudestaan päästöjä synnyttävän polttamisen sijaan, meidän tulisi tehdä niin.

Tehdään tästä unelmasta totta! Muutetaan arkea niin, että muovikeräysastiat ovat helposti saatavilla. Niin, että oikea roskis löytyy, vaikka aivot olisivat välillä narikassakin. Ja muutetaan yhteiskuntaa niin, että hukkaamme yhä vähemmän ja uusiokäytämme yhä enemmän. Laitetaan materiaalit kiertämään – se on vastuullista tarkan markan suomalaisuutta ja sopii meille. Samalla ympäristö ja ilmasto sanovat: kiitos!